Kutia Paleo, czyli wariacja na temat świątecznej tradycji. Spoiler alert: dobra też po świętach! 🥜🥥
Porcje
10+
Czas przy garach
30 minut
Czas gotowania
12 godzin
Gluten
brak ❌
Składniki
200 g maku mielonego … 👈 kliknij
100 g nasion chia
400 ml mleka kokosowego
400 g suszonych śliwek
200 g rodzynek
kilka suszonych fig, daktyli
120 g orzechów włoskich
60 g migdałów
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
12 godzin przed
- Zalać wodą orzechy włoskie i migdały.
- Nasiona chia wsypać do lekko podgrzanego mleka kokosowego, mieszamy i odstawiamy do lodówki aby powstał pudding.
Kroki
- Orzechy włoskie i migdały siekamy a suszone owoce kroimy na drobne kawałki.
- Mak odsączamy. Do dużego gara masło. Roztapiamy. Dodajemy mak.
- Dodajemy do gara orzechy, owoce, miód i ekstrakt z wanilii. Dokładnie mieszamy.
- Dodajemy pudding chia i znów mieszamy.