Kategorie
Dania Główne

Polędwice z Kuraka w Sosie Pomidorowym

Penery, które są jeszcze bardziej penerskie.

Polędwiczki z kuraka są dobre na długie jesienne wieczory. 🐔

Porcje

4

Czas przy garach

TK minut

Czas gotowania

TK minut

Gluten

brak ❌

Składniki

  • 400g polędwice z kuraka … 👈 kliknij

  • szynka szwarcwaldzka albo serrano
    (tyle plastrów co kuraków)

  • passata pomidorowa

  • mozzarella

  • oregano, pimenton

  • sól, pieprz

  • liście bazylii

Kroki

  • Kuraki przyprawić solą, pieprzem, oregano, papryką.
  • Zawinąć w szynkę.
  • Kuraki in. Smażyć około 2 min na każdej stronie.
  • Dodać pomidory. Trochę doprawić solą i pieprzem.
  • Gotować pod przykryciem przez 6 min, w międzyczasie przewrócić kuraki.
  • Dodać kawałki mozzarelli. Gotować 2 min aż się roztopi.
  • Podać z liśćmi bazylii.