Polędwiczki z kuraka są dobre na długie jesienne wieczory. 🐔
Porcje
4
Czas przy garach
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Gluten
brak ❌
Składniki
400g polędwice z kuraka … 👈 kliknij
szynka szwarcwaldzka albo serrano
(tyle plastrów co kuraków)passata pomidorowa
mozzarella
oregano, pimenton
sól, pieprz
liście bazylii
Kroki
- Kuraki przyprawić solą, pieprzem, oregano, papryką.
- Zawinąć w szynkę.
- Kuraki in. Smażyć około 2 min na każdej stronie.
- Dodać pomidory. Trochę doprawić solą i pieprzem.
- Gotować pod przykryciem przez 6 min, w międzyczasie przewrócić kuraki.
- Dodać kawałki mozzarelli. Gotować 2 min aż się roztopi.
- Podać z liśćmi bazylii.

