Świnia w paskach. Przez niektórych zwana także fajitas, ese. 🌮
Porcje
3
Czas przy garach
15 minut
Czas gotowania
15 minut
Gluten
brak ❌
Składniki
350g świni (kotlety schabowe) … 👈 kliknij
starta skórka z 1-2 cytryn
2 ł. papryki wędzonej
50g posiekanej kolendry
8 tortillas (gluten free)
guacamole
150g jogurtu
- Salsa
3 pomidory pocięte w kwadraty
1 mała cebula, posiekana drobno
Kroki
- SALSA
- Pomieszać pomidory, skórka z cytryny, cebula. Sól, pieprz.
- ŚWINIA
- Pokroić świnię w paski 1cm grubości.
- Mix świni, połowa skórki z cytryny, papryka, 1/4 kolendry. Pomieszać.
- Olej in. Podgrzać.
- Świnia in. Smażyć 1 minutę.
- Zdjąć z gazu, dodać 2-3 Ł ciepłej wody.
- Znów na gaz. Gotować 10 minut (albo aż gotowe).
- Podgrzać tortille.
- Jogurt pomieszać z 1/4 kolendry.
PODAĆ
Trochę salsy na środek tortilli, reszta kolendry, świnia, guacamole, jogurt. Zrolować.
