Ziemniaki nie trzeba robić tylko z piekarnika. Te z patelni wychodzą równie dobrze! 🥔🥔🥔
Porcje
2
Czas przy garach
40 minut
Czas gotowania
30 godzina
Gluten
brak ❌
Kroki
- Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki 1-1,5 cm grubości.
- Do garnka z wrzącą i osoloną wodą. Gotować ok. 2 minuty od momentu ponownego wrzenia wody.
- Wyłączyć, odcedzić i zostawić bez przykrycia na 5 minut, aby odparowały.
- Na dużej patelni teflonowej oil in. Dodać ziemniaki. Sól, pieprz, oregano/rozmaryn.
- Przykryć i smażyć ok. 20 minut na małym ogniu, obracać.
- Na ostatnie 4 minuty smażenia dodać posiekane świeże zioła, a na minutę przed końcem paprykę słodką i ostrą.