Kategorie
Dania Główne

Curry z Dorszem Bez Spiny

Penery, które są jeszcze bardziej penerskie.

Curry z dorsza to dobra opcja. Zwłaszcza jak ktoś nie lubi curry. 🐟🍛

Porcje

2-4

Czas przy garach

10 minut

Czas gotowania

20 minut

Gluten

brak ❌

Składniki

  • 2-3 polędwiczki z dorsza … 👈 kliknij

  • pół szklanki ciecierzycy

  • 1 cebula

  • 1-2 łyżki pasty curry

  • 1 szklanka bulionu warzywnego

  • 1 puszka pomidorów

  • trochę mleka kokosowego lub śmietany

  • pietruszka lub kolendra

Kroki

  • Olej in, cebula in.
  • Dodać pastę curry. Chwilę smażyć.
  • Bulion, pomidory, ciecierzyca in. Zagotować na większym ogniu.
  • Mały ogień. Gotować bez przykrycia przez 8-10 min aż zgęstnieje.
  • Pokroić dorsza w kostkę i dodać. Gotować 4 min.
  • Podać z mlekiem kokosowym lub śmietaną, posypać pietruszką lub kolendrą.