Curry z dorsza to dobra opcja. Zwłaszcza jak ktoś nie lubi curry. 🐟🍛
Porcje
2-4
Czas przy garach
10 minut
Czas gotowania
20 minut
Gluten
brak ❌
Składniki
2-3 polędwiczki z dorsza … 👈 kliknij
pół szklanki ciecierzycy
1 cebula
1-2 łyżki pasty curry
1 szklanka bulionu warzywnego
1 puszka pomidorów
trochę mleka kokosowego lub śmietany
pietruszka lub kolendra
Kroki
- Olej in, cebula in.
- Dodać pastę curry. Chwilę smażyć.
- Bulion, pomidory, ciecierzyca in. Zagotować na większym ogniu.
- Mały ogień. Gotować bez przykrycia przez 8-10 min aż zgęstnieje.
- Pokroić dorsza w kostkę i dodać. Gotować 4 min.
- Podać z mlekiem kokosowym lub śmietaną, posypać pietruszką lub kolendrą.

